מהו ריאיון עבודה?
ריאיון עבודה הוא בד"כ שיחה פנים מול פנים, המתנהלת בין המעסיק למועמד למשרה. בשיחה המעסיק שואל את המועמד שאלות, לפיהן הוא לומד בקצרה על המועמד וקובע האם הוא מתאים למשרה.
בריאיון העבודה, המעסיק מקבל רושם ראשוני מהמועמד משפת הגוף שלו, הדיבור שלו, המראה האסתטי שלו ומהשאלות שהוא מעלה.
איך הכנה לראיון עבודה יכולה לעזור?
הכנה מראש לריאיון עבודה מאפשרת להתכונן לשאלות שיעלו במהלכו. ההכנה עוזרת להרגשת הנינוחות והמיקוד במהלך הריאיון ומפיגה את הלחץ מהפגישה הראשונית. הרבה אנשים עורכים סימולציות של ריאיון עבודה מול חברים או המראה כדי להתכונן.
טיפים לריאיון עבודה:
1. ייצוגיות: חשוב מאוד להגיע לריאיון בלבוש הולם, מסודר ומטופח. הלבוש והאסתטיקה יוצרים רושם ראשוני קריטי אצל המראיין.
2. מוכנות לריאיון: כדאי לקרוא בקצרה על החברה, על המבנה הארגוני, על מאפייניה וכדומה. בנוסף מומלץ לחזור כמה פעמים על מודעת הדרושים. איסוף מידע זה יכול לעזור לענות על שאלות כמו "מה אתה יכול לתרום לחברה?" ובנוסף מעיד על מחויבות ורצינות מצד המועמד לגבי המשרה.
3. שפת גוף: חשוב להפגין ביטחון, שליטה עצמית וחיוביות בזמן הריאיון. שמרו על קשר עין עם המראיין במהלך השיחה, הביעו עניין, דברו בבירור – נסו לשמור על אווירה ותקשורת נעימה בריאיון.
4. שאלות מכשילות: כדאי להיערך מראש לשאלות מכשילות או בעייתיות כמו "מדוע עזבת את העבודה הקודמת?" ע"י ניסוח תשובה חיובית מראש ולהראות ביטחון.
5. גישה חיובית: חשוב לבוא לריאיון בגישה חיובית וברוח טובה. אל תתלוננו על דברים מיותרים (במיוחד לא על המעסיק או העובדים הקודמים) ואל תתנצלו על חוסר ניסיון. רצוי להימנע משימוש במילים שליליות ומהורדה מהערך העצמי ומההישגים.
6. כנות: מעסיק ששם לב לשקרים במהלך ריאיון עבודה מאבד אמון מאוד מהר במועמד שלו. חשוב לחשוב כמה פעמים על התשובה שנותנים, לא להגיד מידע לא נכון או מיותר וכן להדגיש פרטים שהם גם נכונים וגם חיוביים.
7. הצגה עצמית: הציגו את עצמכם בצורה ברורה וכנה. דברו והדגישו את התכונות הטובות והיתרונות שלכם, אך לא יתר על המידה. אם המראיין שואל שאלה שאינכם מעוניינים לענות עליה, מצאו דרך לענות אליה בצורה שתאיר אתכם באור טוב.